normkritiskpraksis

Button

normkritiskpraksis

Button

LGBT+ i kommunalt regi

Kursus for socialt og pædagogisk personale

KURSUSBESKRIVELSE

Skab en Inkluderende Praksis: Styrk Din Sikkerhed på LGBT+ Området

Ønsker du og dine kollegaer at føle jer mere sikre i mødet med LGBT+området?

Mange dygtige fagfolk kan opleve en usikkerhed, når de står over for LGBT+ borgere i deres arbejde. Denne usikkerhed kan skabe utryghed, der påvirker både medarbejdere og borgere negativt.

Vi tilbyder et kursus, der giver dig og dine kollegaer de nødvendige kompetencer og viden til at møde LGBT+ borgere på en professionel måde. Vores mål er at hjælpe dig med at føle dig tryg og selvsikker i disse situationer, samtidig med at du leverer en inkluderende og støttende oplevelse for borgeren.

På kurset vil I blive præsenteret for de særlige forhold der kan gøre sig gældende i mødet LGBT+borgere få forståelse for kønsidentitet og seksuel orientering fra et fagligt perspektiv. I vil få færdigheder til at støtte klienter, patienter og borgere, der udfordrer traditionelle normer for køn, krop og seksualitet, bl.a. ved at få viden om de særlige udfordringer der knytter sig til minoritetsliv, men også ved helt konkret at blive fortrolige med de tilgængelige ressourcer og behandlingsmuligheder for LGBT+-personer.

LGBT+-personer står over for en række alvorlige udfordringer, herunder øget risiko for selvmordsforsøg, misbrug og mentale lidelser. Samtidig oplever mange minoriserede borgere utryghed ved at opsøge kommunal støtte. Som kommunalt personale er det afgørende at have den nødvendige viden og de rette værktøjer til at støtte denne befolkningsgruppe.

Dette kursus tilrettelægges som en workshop, der kombinerer korte oplæg med interaktiv dialog, diskussion og praktisk arbejde med kliniske cases.

Læringsmål inkluderer:

  • Viden om kønsidentitet og seksuel orientering.
  • Tryghed ved minoritetsspecifikke begreber og sprog
  • Færdigheder til at skabe trygge og inkluderende miljøer for LGBT+ personer og deres pårørende
  • Overblik over de ressourcer og tilbud, der er tilgængelige for LGBT+-personer
  • Forståelse af sammenhængen mellem LGBT+ og krydsdiagnoser

Efter kursets afslutning kan du få et kursusbevis, der dokumenterer din deltagelse og kursets indhold.

Der er begrænset antal pladsilmeld dig dette kursus, og vær med til at skabe plads til forskellighed ved at styrke dine kompetencer på LGBT+ området!

Kontakt

Huset for Køn, Krop & Seksualitet

Schleppegrellsgade 4, kld.

2200 København N

Huset@normkritiskpraksis.dk

Bricksite logo| MADE FOR FREE WITH

BRICKSITE